Пошиття блузки для дівчаток

Розглянемо послідовність пошиття блузки для дівчаток 5-6 років.

Ми надсилаємо викрійку безкоштовно, надішлемо Вам викрійку цієї блузки в 5 різних розмірах.

Для пошиття блузки я використовувала вишитий рушник із тонкої лляної тканини.

IMG_7397

Розкрій.

Викрійку блузки я використала 122 розміру. Розташування викрійки видно на фото. У цій блузці головна прикраса – вишивка буде на рукавах.

IMG_7398

Перед і спинку викроюємо із середини рушника. Якщо не вистачає тканини на розкрій переда та спинки з рушника, можна спинку розкроїти з білої тканини, що підходить за структурою.

На припуски на шви залишаємо по 1 см.

Деталі переда та спинки робимо зі згином.

Також вирізаємо бейку для окантовки горловини довжиною 52 см та шириною 4 см з урахуванням припусків; обтачку розрізу переда довжиною 13 см та шириною 3 см, включаючи припуски; 2 манжети довжиною по 17 см та шириною 4 см з припусками; 2 бейки для окантування розрізів рукавів довжиною по 15 см і шириною по 3 см, включаючи припуски.

IMG_7400

Пошиття.

Оформляємо розріз переда. Накладаємо обтачку (лицьова до лицьової) те місце, де намічається розріз по лінії середини переда. Краї обох поздовжніх зрізів обтачки відвертаємо до центру та припрасуємо. Обтачку приколюємо. Підгорнуті краї обтачки лежать угорі, як видно на фото.

Обработка разреза переда

Прокладаємо пряму строчку навколо розмітки розрізу, якомога ближче, буквально впритул до розмітки, при цьому прихоплюючи підгорнуті краї обтачки.

обработка разреза горловины блузки

Такий вид із виворітного боку:

Вид с изнаночной стороны

Тепер виконуємо розріз уздовж між швами.

IMG_7404

Обтачку відвертаємо на виворітний бік, краї обтачки припрасовуємо і пристрочуємо

на відстані 5 мм. Нижній кінець обтачки підвертаємо і пристрочуємо поперечною строчкою.

Вид з двох сторін.

На рукавах виконуємо розрізи. Розрізи обробляємо бейкою.

пришиваем бейку

Складіть пришиту бейку лицьова до лицьової сторони і вгорі у кінця розрізу зробіть строчку навскіс.

обработка разреза рукава

Запрасуємо на один бік. Розрізи оброблені.

IMG_7412

Зшиваємо бічні зрізи блузки, залишаючи відкритими бічні розрізи.

пошив блузки

На рукавах також виконуємо з’єднувальні шви.

стачиваем рукава

Нижні зрізи рукавів прилаштовуємо до розміру манжет. Для цього робимо машинний рядок з найбільшим кроком на відстані 0,7 см від краю та затягуємо нитку.

пришивание манжет

Приточуємо манжети до нижнього краю рукава. Для цього прикладаємо манжету до низу рукава лицьова сторона до лицьової; зшиваємо, захоплюючи також загорнуті короткі зрізи манжети.

пришивание манжет к рукавам

Щоб зробити застібку на манжеті, шиємо 2 тоненькі рулики довжиною по 4 см для повітряної петлі. Відвертаємо вгору манжети.

для манжеты

Згинаємо манжети навпіл виворітною стороною всередину, підвертаємо внутрішній край манжети, і пристрочуємо манжету до рукава. В одному з коротких зрізів манжети робимо повітряну петлю, а інший зріз застрачуємо. Після примірки туди пришиємо ґудзичка.

манжеты пришиты

Рукави готові, можна пришивати.

Вточуємо рукава у пройми. Запрасуємо.

притачиваем рукава

Приступаємо до обробки горловини. На відстані 0,7 см від краю горловини робимо машинний рядок з найбільшими стібками. Затягуючи нитку, прибираємо горловину переда на 8 см, рукава – на 11 см, спинку – на 12 см.

обработка горловины блузки

Готовим окантовочную бейку; прикладываем ее к срезу горловины лицевой стороной к лицевой, короткие срезы бейки отворачиваем на изнаночную сторону и пристрачиваем.

обработка горловины бейкой

Готуємо два кольорові шнурки для зав’язок. Бейку відвертаємо, згинаємо навпіл виворітною стороною всередину, внутрішній поздовжній зріз бейки підвертаємо. Кінці зав’язок вкладаємо всередину передніх частин окантовочної бейки. Бейку пристрачуємо до горловини.

пришиваем завязки

Припуск на підгинання низу блузки та бічних розрізів запрасуємо на виворітний бік, потім підвертаємо і настрочуємо на відстані 0,5 мм від краю. Розгладжуємо.

блузка готова

Пошиття блузки для дівчаток завершено. Бачите, як просто пошити таку блузку. Кілька годин творчості та блузка для маленької модниці готова.

Детская блузка для девочки

Якщо Вам сподобалася ідея пошиття блузки, ми надсилаємо викрійку блузки безкоштовно.